Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE cere ca 18 state UE sa returneze fondurile primite pentru agricultura

CE cere ca 18 state UE sa returneze fondurile primite pentru agricultura

Comisia Europeana (CE) a decis, marti, sa recupereze de la 18 state membre fonduri pentru sectorul agricol in valoare de 214,6 milioane de euro, intrucat acestea au fost cheltuite fara respectarea reglementarilor Uniunii Europene (UE).

Fondurile se vor intoarce la bugetul CE intrucat beneficiarii nu au respectat regulile stabilite la nivel comunitar pentru fondurile europene, iar statele membre, responsabile cu supravegherea investitiei, nu au aplicat procedurile UE, se arata intr-un comunicat al executivului european, preluat de NewsIn.

Potrivit Politicii Agricole Comune, CE supravegheaza statele membre in administrarea fondurilor comunitare. "Comisia mentine presiunea pentru a asigura cel mai bun control in privinta cheltuirii banilor. Sistemul functioneaza mai bine ca niciodata si ne vom stradui, in continuare, sa imbunatatim lucrurile", a declarat comisarul pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Mariann Fischer Boel.


Astfel, urmeaza sa fie recuperate fonduri de la Austria, Belgia, Cehia, Germania, Spania, Finlanda, Franta, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia si Slovenia.


Cele mai importante sume urmeaza sa fie returnate de Franta (48,1 milioane de euro pentru anul fiscal 2007 si 22,9 milioane de euro pentru 2006), Spania (31,7 milioane de euro), Olanda (16,6 milioane de euro), Ungaria (12 milioane de euro) si Polonia (zece milioane de euro). Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1355 ori
Citeste mai multe despreagriculrura fonduri investitie ue