Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE anunta strategia de cooperare pentru dezvoltare si combaterea saraciei

CE anunta strategia de cooperare pentru dezvoltare si combaterea saraciei


Comisia Europeana anunta miercuri strategia de cooperare pentru dezvoltare si analiza progreselor inregistrate de Europa in combatarea saraciei si asigurarea unei dezvoltari durabile.

Documentul Executivului comunitar se va baza peconcluziile Conferintei Natiunilor Unite privind dezvoltarea durabila (Rio+20) dar si pe analiza progreselor realizate pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM), obiective privind combaterea si reducerea foametei si saraciei, imbunatatirea educatiei si sanatatii, pe care tarile ONU s-au angajat sa le indeplineasca la orizontul anului 2015.

Executivul comunitar prezinta miercuri politica europeana de cooperare cu incepere din 2015, o strategie bazata pe concluziile Conferintei Natiunilor Unite privind dezvoltarea durabila (Rio+20) si al carei principal obiectiv va fi combaterea saraciei si promovarea dezvoltarii sustenabile, transmite EFE.

Vor fi vizate "provocari globale" precum saracia si inegalitatea sociala, schimbarile climatice, lipsa resurselor si degradarea mediului inconjurator.

Bruxelles-ul considera ca provocarile privind eradicarea saraciei si asigurarea unei dezvoltari sustenabile "sunt interconectate", fapt pentru care sprijina un nou cadru global de cooperare axat pe acestea.

Propunerea Comisiei Europene va servi si pentru pregatirea reuniunii din septembrie a tarilor ONU in cadrul careia se vor analiza progresele realizate pentru atingerea Obiectivelor Mileniului si scenariul ulterior.

Cei mai bogati 100 de oameni din lume pot scapa planeta de saracie

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 2437 ori