Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a lansat un infringement Romaniei din cauza unor achizitii publice ale Primariei Sectorului 3

CE a lansat un infringement Romaniei din cauza unor achizitii publice ale Primariei Sectorului 3


Primaria sectorului 3 nu a respectat o serie de proceduri in cadrul acordarii unui contract in valoare de aproximativ 110 milioane de euro, iar Comisia Europeana a cerut joi Romaniei sa respecte normele UE in materie de achizitii publice.

Primaria sectorului 3 a municipiului Bucuresti nu a acordat candidatilor un termen suficient pentru pregatirea ofertelor. Mai mult, Primaria sectorului 3 a modificat in cursul procedurii anumite elemente obligatorii din anuntul de participare, printre care criteriile de selectie, fara a proceda la publicarea modificarilor in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE), acestea fiind comunicate numai la nivel national.

De asemenea, Comisia estimeaza ca Primaria nu a putut efectua o evaluare obiectiva a ofertelor. Acordul-cadru cu o durata de patru ani a fost atribuit unui candidat a carui oferta continea numeroase nereguli in ceea ce priveste preturile si termenele propuse. In opinia Comisiei, explicatiile suplimentare furnizate de ofertantul care a castigat contractul nu au permis clarificarea neregulilor mentionate.

Din aceste motive, Comisia considera ca Romania a incalcat normele europene in materie de achizitii publice. Solicitarea adresata Romaniei de catre Comisie ia forma unui aviz motivat (infringement) - a doua faza in cadrul procedurii UE de constatare a incalcarii legislatiei europene. In cazul in care Romania nu ia masurile necesare pentru a se conforma normelor UE aplicabile in materie de achizitii publice in termen de doua luni, Comisia va putea sesiza Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1416 ori