Bugetul de stat a pierdut 168 milioane euro intre iulie-septembrie

Sambata, 29 Octombrie 2011, ora 12:00
1109 citiri
Bugetul de stat a pierdut 168 milioane euro intre iulie-septembrie

In trei luni de zile de cand Guvernul a decis sa suspende cererile de rambursare la Bruxelles pentru proiectele pe fonduri UE, s-au cheltuit, din bugetul de stat, 160 milioane de euro, conform unor calcule facute de ZF.

In perioada iulie-septembrie rambursarile de la bugetul de stat au totalizat suma de 160 de milioane de euro, la care se adauga dobanda, calculata la o valoare medie de 5%, ca insumeaza inca 8 milioane de euro, conform ZF.

In luna iulie, statul a fost nevoit sa suplineasca rambursarile cu suma de 40 de milioane de euro, la care se adauga inca 2 milioane euro sub forma de dobanda. In august, platile s-au ridicat la 56 milioane de euro, plus o dobanda de 2,8 milioane de euro. La sfarsitul lunii septembrie, conform datelor furnizate de ZF, rambursarile au insumat 64 milioane de euro, iar dobanda inca 3,2 milioane euro.

Inainte de raportul de audit al Comisiei Europene, platile medii totale pe fonduri UE in primele sase luni ale acestui an se ridicau la 150 de milioane de euro/luna, din iulie media a coborat cu 50 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget stat pierderi, #buget stat rambursari fonduri europene , #UE