Bogatii sunt mai pesimisti decat saracii

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 12:58
1477 citiri
Bogatii sunt mai pesimisti decat saracii
Locuitorii tarilor emergente ca Nigeria, Kenya sau Egypt sunt mai optimisti decat cei din tarile dezvoltate / SURSA: reuters

Locuitorii tarilor bogate sunt mai pesimisti cu privire la situatia economica decat cei din tarile in curs de dezvoltare.

Mai mult de jumatate dintre francezi, japonezi si britanici se asteapta la vremuri grele. Singura exceptie este Germania, unde procentul pesimistilor este de 36%. Totusi, si aici cei mai multi oameni privesc perioada urmatoare cu incertitudine, conform unui sondaj realizat de BBC.

In aproape toate tarile in curs de dezvoltare, numarul optimistilor a fost mai mare decat cel al pesimistilor. In Nigeria, mai mult de 70% din populatie asteapta vremuri mai bune. Aceeasi situatie se inregistreaza in Kenya si Egipt. Singura exceptie a fost Pakistanul, unde pesimismul este mai mare.

In Rusia, Chile si Ecuador numarul optimistilor a fost doar putin mai mare decat al pesimistilor.

Sondajul a fost facut de BBC in 25 de tari, unde au fost intervievati 25 000 de oameni. Diferentele reflecta performantele economice recente: cresterea in multe dintre economiile emergente, stagnare in tarile bogate.

#optimism tari emergente, #pesimism tari dezvoltate, #oprimism Nigeria, #optimism Kenya, #optimism Egipt, #pesimism Franta , #UE