Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boc, fonduri UE: Romania poate pierde bani

Boc, fonduri UE: Romania poate pierde bani

Premierul Boc a declarat ca este nemultumit de nivelul scazut al platile efective realizate pentru programe finantate din fonduri UE raportat la totalul proiectelor depuse si a apreciat ca, in acest ritm, Romania risca sa nu poata cheltui toti banii alocati pentru 2010 de catre Executivul comunitar, precizeaza Mediafax.

Datele prezentate, marti, de seful Guvernului, la reuniunea comitetului interministerial pentru monitorizarea absorbtiei fondurilor comunitare, releva ca pana la data de 9 iulie 2010 au fost depuse 18.177 proiecte pentru fonduri UE, in valoare cumulata de 38,9 miliarde euro, dintre care au fost aprobate 4.421 proiecte de 9,4 miliarde euro.

Din totalul acestora, contracte si decizii de finantare au fost semnate pentru 3.146 proiecte de 6,06 miliarde euro, dar totalul platilor efective s-a ridicat la doar 882 milioane euro.

Premierul a spus ministrilor prezenti la reuniune ca acest lucru il nemultumeste "profund" si ca, in acest ritm, exista riscul ca Romania sa nu poata cheltui toate fondurile puse la dispozitie pentru acest an de catre Executivul comunitar.

El a aminitit ca Guvernul va elabora o "carta alba" a absortiei fondurilor europene, fapt ce va presupune ca ministrii si prefectii sa prezinte rapoarte lunare privind sumele atrase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1496 ori
Citeste mai multe despreboc fonduri ue