Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bitcoin, interzisa de UE pentru banci pana la reglementarea tranzactiilor cu aceasta moneda

Bitcoin, interzisa de UE pentru banci pana la reglementarea tranzactiilor cu aceasta moneda


Monedele virtuale, precum bitcoin, trebuie evitate de bancile din Uniunea Europeana (UE) pana la introducerea unui sistem de reguli care sa impiedice abuzurile, potrivit Autoritatii Bancare Europene (ABE).

Agentia a cerut UE sa dezvolte sisteme de siguranta pentru platformele de tranzactionare si sa infiinteze organisme care sa supravegheze toate monedele virtuale pentru a oferi siguranta ca acestea nu sunt manipulate, transmite

Bloomberg, citat de

Mediafax .

Intre timp, bancile ar trebui sa se abtina de la cumpara, pastra sau vinde astfel de monede.

Monedele virtuale au intrat in atentia autoritatilor de reglementare si procurorilor la nivel global. Mt. Gox, la un moment cea mai mare platforma de tranzactionare pentru bitcoini, a declarat falimentul in acest an, in contextul suspiciunilor ca ar fi pierdut 850.000 de bitcoini. De asemenea, banca centrala a Chinei a interzis anul trecut institutiilor financiare sa deruleze tranzactii cu monede virtuale.

Autoritatea Bancara Europeana a identificat peste 70 de riscuri legate de monedele virtuale, inclusiv vulnerabilitatea acestora la activitati criminale si spalare de bani.

Bitcoin a dobandit credibilitate dupa ce mai multe organisme de reglementare si aplicare a legii din SUA au afirmat in audieri in Senat ca moneda ar putea fi o modalitate legitima de schimb.

Pretul bitcoin a depasit 1.000 de dolari, ca urmare a interesului speculatorilor care anticipau o utilizare la scara tot mai larga. Pretul bitcoin se situeaza in prezent la 640 de dolari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1085 ori
Citeste mai multe desprebitcoin UE banci bitcoin