Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BERD si-a redus estimarile de crestere pentru Europa emergenta in 2013

BERD si-a redus estimarile de crestere pentru Europa emergenta in 2013


Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a redus, vineri, in mod drastic estimarile cu privire la evolutia economiilor in care investeste in anul 2013, in special in cazul Rusiei si al tinerelor democratii arabe cum este Egiptul, relateaza AFP.

BERD prognozeaza in prezent o crestere economica de 2,2% in acest an pentru Europa de Est, Asia Centrala si de Sud si zona Mediteranei, mai putin fata de avansul de 3,1% pe care il estima in luna ianuarie.

"Motivele incetinirii ritmului de crestere difera de la o tara la alta insa acesta trebuie sa fie un avertisment pentru ca aceste regiuni sa relanseze reformele structurale", a declarat economistul sef al EBRD, Erik Berglof, cu prilejul adunarii generale anuale a BERD, care se desfasoara vineri si sambata la Istanbul.

"Desigur, responsabilitate bugetara este importanta. Insa majoritatea tarilor in care investim au facut progrese semnificative in acest domeniu. Ceea ce este important in prezent sunt reformele structurale", a insistat Erik Berglof.

BERD a fost creata in anul 1991 pentru a sprijini fostele state comuniste din Europa de Est sa treaca la economia de piata si recent, dupa evolutiile generate de "Primavara araba", si-a extins zona de actiune in spatiul mediteranean (Egipt, Iordania, Maroc si Tunisia).

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 941 ori