Belarusul, nehotarat privind o eventuala reducere a livrarilor de gaz catre UE

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 16:08
938 citiri
Belarusul, nehotarat privind o eventuala reducere a livrarilor de gaz catre UE

Belarusul nu a precizat daca intentioneaza sa puna in practica amenintarea de a prelua din gazul rusesc destinat Europei pentru a compensa reducerile din fluxul destinat Minskului, a anuntat miercuri Comisia Europeana, citata de DPA si preluata de NewsIn.

Comisarul european pentru energie Gunther Oettinger a incercat fara succes sa obtina asigurari din partea prim vicepremierului belarus Vladimir Semasko in acest dosar, dupa ce presedintele Aleksandr Lukasenko a avertizat marti ca livrarile catre Europa vor fi reduse.

"Nu a obtinut un raspuns clar. (Liderul belarus - n.red.) nici nu a confirmat, nici nu a negat ca se va intampla acest lucru", a declarat o purtatoare de cuvant a lui Oettinger, Marlene Holzner.

Ea a precizat insa ca miercuri dimineata cele doua tari UE invecinate cu Belarusul, Polonia si Lituania, nu au inregistrat probleme.

"Si Polonia si Lituania ne-au spus ca nu a fost nicio intrerupere a gazului, primesc acelasi volum de gaz ca de obicei, iar acest lucru inseamna ca si Germania este in regula, pentru ca tranzitul gazului catre Germania trece prin Polonia", a spus oficialul. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#belarus, #gaz, #livrare, #ue , #UE