BEI ne ajuta la implementarea proiectelor cu finantare europeana

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 17:09
1335 citiri
BEI ne ajuta la implementarea proiectelor cu finantare europeana

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii , Anca Boagiu, s-a intalnit luni cu o delegatie a Bancii Europene pentru Investitii (BEI), condusa de Matthias Kollatz-Ahnen, vicepresedinte al institutiei,discutiile vizand analiza proiectelor din domeniul transporturilor finantate prin BEI, informeaza NewsIn.

"Am analizat, impreuna cu domnul Kollatz-Ahnen, proiectele in derulare si am stabilit noi coordonate ale colaborarii dintre minister si BEI, astfel incat intarzierile in implementarea acestora sa fie remediate. In plus, am stabilit de comun acord ca vom colabora pe toate proiectele derulate de companiile din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, dar mai ales pe cele prioritare, incluse in Programul Operational Sectorial de Transporturi.

Aceste proiecte finantate din fonduri comunitare sunt prioritare nu doar pentru Romania, ci si pentru Uniunea Europeana, asigurand legaturile statelor membre cu aceasta regiune de granita a UE", a declarat Anca Boagiu.

La randul sau, vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz-Ahnen, a subliniat suportul pe care banca il acorda Romaniei atat pentru proiectele cu finantare BEI, cat si pentru cele incluse in Programul Operasional Sectorial de Transporturi.

#bei, #boagiu, #proiecte, #ue , #UE