BEI isi majoreaza capitalul cu 67 miliarde euro,ca sa dea credite de contracarare a efectelor crizei

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 13:14
1044 citiri

Consiliul guvernatorilor Bancii Europene de Investitii (BEI) a aprobat vineri, in unanimitate, cresterea capitalului cu 67 miliarde euro, masura ce va deveni efectiva imediat, pentru a extinde capacitatea bancii de a acorda imprumuturi pentru diminuarea efectelor recesiunii economice, anunta CE.

Cresterea capitalului fusese prevazuta initial pentru 2010, insa a fost devansata pentru acest an, fiind una dintre solutiile prevazute in masurile anti-criza. Cererea pentru majorarea anticipata a capitalului subscris a fost sustinuta de consiliul directorilor BEI din decembrie 2008 si, ca urmare, a fost supusa boardului guvernatorilor format din cei 27 de ministri de finante din UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE).

Capitalul subscris al BEI a crescut, astfel, cu 40%, la 232,4 miliarde euro, iar majorarea va fi efectuata printr-un transfer de la rezervele suplimentare ale BEI la capitalul subscris si varsat. Scopul acestei masuri este ca statele membre sa nu fie obligate sa aduca resurse noi.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bei, # majorare, # capital, # credite, # contracarare, # efecte criza , #UE