Barroso: UE trece prin cele mai mari provocari de la infiintarea ei

Miercuri, 28 Septembrie 2011, ora 10:43
1203 citiri
Barroso: UE trece prin cele mai mari provocari de la infiintarea ei

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si-a inceput miercuri discursul despre Starea Uniunii, pe care il sustine in Parlamentul European, spunand ca UE se confrunta in prezent cu cele mai mari provocari de la infiintarea ei - o criza economica, sociala, dar si de incredere. 

Este vorba de increderea in capacitatea Uniunii de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta, a precizat Barroso, citat de NewsIn.

De aceea, a spus Barroso, este absolut necesar sa fie rezolvata criza financiara, economica si sociala pe care o traverseaza Europa.

In cursul celui de-al doilea mandat al sau, presedintele Barroso a convenit cu Parlamentul European asupra prezentarii unui discurs anual privind starea Uniunii, stipulat in Acordul-cadru incheiat cu acesta.

Discursul presedintelui Barroso va cuprinde o evaluare a situatiei actuale a Uniunii Europene si va trasa calea de urmat, in special in ceea ce priveste raspunsul Uniunii la criza economica.

Discursul va fi urmat de o dezbatere in adunarea plenara, in cadrul careia presedintele Barroso va raspunde pozitiilor luate de liderii grupurilor politice si de membrii Parlamentului European. 

#brosso, # discurs, # provocari ue , #UE