Barroso: Tendintele populiste constituie un atac la adresa democratiei

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 17:57
965 citiri
Barroso: Tendintele populiste constituie un atac la adresa democratiei

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a atras atentia asupra tendintelor populiste generate de perioadele de neliniste economica si sociala. Acestea reprezinta un pericol major pentru statul de drept si sistemele democratice, a precizat oficialul european.

Jose Manuel Durao Barroso a tinut un discurs in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

"Nu doar amenintarile de securitate ar putea afecta structura democratica a societatilor noastre. Tendintele populiste care incoltesc in perioade de turbulente economice si sociale reprezinta, de asemenea, un pericol considerabil pentru statul de drept, pentru societatile deschise si pentru sistemele democratice", a declarat presedintele CE.

Barroso a aratat ca, pentru a preveni ascensiunea populismului, este necesara o

conducere politica responsabila, pentru care primeaza interesele cetatenilor.

"Nu exista democratie adevarata fara stat de drept. Iar fara democratie, statul de drept este doar un instrument in mana conducatorilor", a mai subliniat Barroso.

In sud-estul Europei s-au observat o serie de atacuri la adresa democratiei, scria in luna august cotidianul britanic Financial Times.

Fiecare dintre aceste evolutii pe cont propriu este un motiv de ingrijorare. Luate impreuna, ele sugereaza ca un virus ce ataca progresul democratic se raspandeste pe flancul sud-estic al UE.

Financial Times: Democratia este in pericol in sud-estul Europei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barroso tendinte populiste, #UE tendinte populiste, #Barroso prevenire populism, #atacuri UE democratie , #UE