Albania ar putea aplica in aprilie pentru statutul de membru al UE

Marti, 14 Aprilie 2009, ora 09:56
1313 citiri
Albania ar putea aplica in aprilie pentru statutul de membru al UE

Albania va aplica in curand, cel mai probabil la sfarsitul lunii aprilie, pentru statutul de membru al Uniunii Europene (UE), desi guvernul de la Tirana va trebui sa puna la punct mai intai alegeri echitabile, in iunie, conform cerintelor impuse de Bruxelles, citeaza Reuters ministrul de externe.

"In curand, premierul Sali Berisha va aplica pentru statutul de candidat al UE", a declarat luni ministrul de externe, Lulzim Basha, in cadrul unei intruniri electorale, potrivit postului de televiziune KLAN.

Un oficial al guvernului a declarat pentru Reuters ca ultimele zile din aprilie au fost mentionate ca posibil termen la care ar putea avea loc inaintarea candidaturii, dar nu a fost fixata o data anume. O astfel de actiune ar avea loc inaintea unei dispute a campaniilor electorale pentru alegerile din 28 iunie.

Albanezii s-ar bucura sa poata circula fara viza in spatiul Uniunii, iar Basha a promis ca cererile existente pentru vize vor fi ridicate in 12 luni, in conditiile in care unii dintre locuitorii Albaniei inca emigreaza ilegal in Grecia, in cautarea unui loc de munca.

Muntenegru, tara vecina cu Albania, a aplicat pentru statutul de membru al UE in decembrie, in timp ce Serbia si Bosnia au anuntat ca vor actiona in mod similar anul acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#albania, # membru, # ue , #UE