Ai potential de antreprenor? Vezi cum poti castiga un premiu european

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 16:31
1262 citiri
Ai potential de antreprenor? Vezi cum poti castiga un premiu european

Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri este Punctul National de Contact pentru editia din acest an a competitiei Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene organizata de Directoratul General pentru Intreprinderi si Industrie al Comisiei Europene, lansata in luna martie.

Potrivit Ministerului Economiei, premiile pentru promovarea intreprinderilor europene identifica si recunosc cei mai de succes promotori ai intreprinderilor si antreprenoriatului in Europa, subliniaza cele mai bune politici si practici antreprenoriale, sporesc constientizarea valorii adaugate de antreprenoriat, incurajeaza si inspira potentialii antreprenori.

In competitie pot intra cei ce sustin antreprenoriatul la nivel national, regional si local: autoritati ale administratiei publice, parteneriate public-private intre autoritati si intreprinzatori sau organizatii economice si programe educationale din statele Uniunii Europene, Islanda, Norvegia si Turcia, care au implementat, proiecte in domeniul dezvoltarii antreprenoriale, cu impact asupra economiei locale, in ultimii doi ani.

Marele premiu al juriului, acordat celei mai creative si inspiratoare initiative din Europa

Categoriile de premii sunt urmatoarele: Promovarea spiritului antreprenorial - ecunoaste actiunile si initiativele la nivel national, regional sau local, care promoveaza spiritul antreprenorial in special in randul tinerilor si al femeilor, investitii in talente - recunoaste initiativele la nivel local sau regional care imbunatatesc talentele antreprenoriale, vocationale, tehnice si manageriale; imbunatatirea mediului de afaceri- recunoaste politicile inovatoare la nivel regional sau local care promoveaza infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor, care simplifica procedurile legislative si administrative pentru intreprinderi si pun in aplicare principiul gandirii initiale la scara mica in favoarea intreprinderilor mici si mijlocii.

De asemenea, Sprijinirea internationalizarii afacerilor recunoaste politici de incurajare a intreprinderilor si in special a intreprinderilor mici si mijlocii, pentru a profita mai mult de oportunitatile oferite de pietele din cadrul si din afara Uniunii Europene, iar permiul Antreprenoriat responsabil si integrator recunoaste actiunile regionale si locale care promoveaza responsabilitatea sociala a intreprinderilor si practicile de afaceri durabile.

Selectia se face in doua etape. Prima etapa este cea nationala - termenul limita pentru inregistrarea aplicatiilor: 20 iunie 2012. In cadrul acesteia, Comisia nationala va selecta doua candidaturi nationale pentru participarea la faza europeana a competitiei. Prin finalizarea selectiei initiale, la nivel national, candidatii pot fi avuti in vedere pentru Premiile europene.

A doua etapa este cea europeana - termenul limita pentru transmiterea selectiilor nationale: 16 iulie 2012.

Juriul european, constituit din personalitati reprezentative din mediul academic, institutii europene, sau alte organizatii europene recunoscute, va premia proiectele identificate ca fiind cele mai inovative si avand potential de multiplicare in alte regiuni ale UE. Ceremonia de acordare a premiilor, va avea loc in data de 15 noiembrie 2012, in Cipru.

#competitie promovare intreprinderi europene, #intreprinderi europene promovare, #concurs promovare intreprinderi , #UE