Agenda discutiilor de la Parlamentul European

Luni, 10 Septembrie 2012, ora 11:47
1195 citiri
Agenda discutiilor de la Parlamentul European

Reuniunea de saptamana aceasta a Parlamentului European de la Strasbourg va include discursul presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind starea Uniunii si o dezbatere despre situatia politica din Romania.

Eurodeputatii vor dezbate miercuri evolutiile politice din Romania cu reprezentanti ai Consiliului si ai Comisiei Europene. Referendumul din 29 iulie care viza demiterea presedintelui Traian Basescu a fost ulterior invalidat de Curtea Constitutionala din cauza neindeplinirii cvorumului de participare, reaminteste site-ul PE.

Tot miercuri, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso va prezenta principalele sale proiecte, in cadrul discursului anual privind starea Uniunii. Se asteapta ca accentul sa fie pus pe masurile necesare pentru a face fata crizei din zona euro si sa fie sustinut un buget european pe termen lung ambitios si orientat catre crestere economica.

Joi, eurodeputatii vor adopta o rezolutie prin care avertizeaza statele membre ca uniunea bancara avuta in vedere trebuie sa fie un proiect ambitios si ca preferintele lor actuale in ceea ce priveste crearea acesteia risca sa trimita un mesaj gresit.

Pe de alta parte, o noua directiva, care urmeaza sa fie votata marti in sedinta plenara a Parlamentului, va introduce masuri obligatorii in statele membre, printre care renovarea cladirilor publice, programe de economisire a energiei pentru sectorul serviciilor publice si audituri energetice pentru toate marile companii.

De asemenea, presedintia cipriota a Consiliului va participa, marti, impreuna cu eurodeputatii la o dezbatere privind pozitia statelor membre referitoare la bugetul Uniunii pentru anul viitor, la care va fi prezent si comisarul pentru buget Janusz Lewandowski.

Totodata, Parlamentul European va vota miercuri raportul anual privind politica externa si de securitate comuna, solicitand un concept strategic pentru actiunea externa a UE, menit sa consolideze coerenta, consistenta si eficacitatea politicii externe a UE.

Marti, in cadrul unei dezbateri cu sefa diplomatiei europene Catherine Ashton, eurodeputatii se vor concentra asupra situatiei grave din Siria si asupra evolutiilor politice din Rusia, inclusiv cazul Pussy Riot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reuniune Parlamentul European, #agenda reuniune Parlamentul European, #discurs Jose Manuel Barroso , #UE