Acord UE in cadrul luptei impotriva evaziunii fiscale

Vineri, 21 Martie 2014, ora 16:01
1281 citiri
Acord UE in cadrul luptei impotriva evaziunii fiscale

Uniunea Europeana a adoptat un text cu privire la impozitarea veniturilor din economii, blocat pana in prezent de catre Austria si Luxemburg, pentru a consolida lupta impotriva evaziunii fiscale.

Exista o "unda verde din partea Luxemburgului", a anuntat premierul Marelui Ducat Xavier Bettel intr-o conferinta de presa. Austria si-a dat si ea acordul, a anuntat o sursa europeana, citata de Mediafax.

Acest text urmeaza sa extinda schimbul automat de informatii fiscale despre plati efectuate de catre trusturi sau fundatii si este o componenta importanta a aresenalului UE in lupta impotriva evaziunii fiscale si secretului bancar.

"Luxemburgul avanseaza de mult timp catre o piata bancara transparenta. Am confirmat astazi (joi) ca vrem sa avansam in aceasta directie", a declarat Bettel.

Deciziile in domeniul fiscalitatii se iau cu unanimitat de catre cele 28 de state

Deciziile in domeniul fiscalitatii se iau cu unanimitat de catre cele 28 de state membre, iar Viena si Luxemburgul au refuzat, pana in prezent, sa semneze textul, cerand egalitatea de tratament cu cinci state care nu sunt membre UE - Elvetia, Liechtenstein, Monaco, Andorra si Saint-Marin - ca o conditie prealabila acordului lor.

Negocierile cu aceste state au inregistrat "progrese", sublinia in urma cu zece zile comisarul european insarcinat cu Fiscalitatea Algirdas Semeta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#uniune europeana, #evaziune fiscala, #impozit venituri , #UE