Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

93% din banii alocati Romaniei de UE zac in Trezorerie

93% din banii alocati Romaniei de UE zac in Trezorerie

Uniunea Europeana a alocat Romaniei 2,6 miliarde euro in 2008, dar din toti acesti bani, doar 7% au fost folositi, in timp ce restul de 93% au ramas in Trezorerie.

Potrivit raportului Comisiei Europene privind bugetul din 2008, publicat marti, Romania a primit de la Uniune, in 2008, 2,6 mld. euro (1,6 mld. euro in 2007), contributia sa fiind de 1,2 mld. euro.

Astfel, Romania este al cincilea beneficiar net al fondurilor Uniunii, dupa Franta, Germania, Spania si Italia.

"Am utilizat aproximativ 500 de milioane de euro (din suma de 1,9 mld. euro fonduri structurale varsata de UE Romaniei - n.n.) drept avansuri sau rambursari.

Insa noi platim in fiecare luna si ne asteptam ca aceste sume sa creasca de la luna la luna. Nu vor spune ca avem o absorbtie spectaculoasa, dar ea va creste din ce in ce mai mult", a spus directorul general al Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finantelor, Stefan Ciobanu pentru Ziarul Financiar. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1751 ori
Citeste mai multe desprebani fonduri miliarde trezorerie ue