Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Turcii si-au facut singuri bombe spargatoare de buncare, ca sa nu mai depinda de americani

Turcii si-au facut singuri bombe spargatoare de buncare, ca sa nu mai depinda de americani


Ankara ar putea renunta in curand la achizitionarea bombelor spargatoare de buncare de la firme din SUA, ca urmare a dezvoltarii unui proiect autohton similar.

Turcia a inceput sa produca proiectile perforante proprii in cadrul Corporatiei Industriale Mecaninco-Chimice (MKEK), dupa cum a explicat un oficial din cadrul industriei de Aparare, anunta Hurriyet Daily News.

Bomba turceasca a fost brevetata de MKEK, are o greutate de 907 kilograme si poate fi montata pe avioanele de lupta F-16 si F-4.

Ihsan Cagatay Oncel, directorul de cercetare si dezvoltare din cadrul corporatiei producatoare de armament din Turcia, a anuntat ca proiectilele si-au dovedit eficienta in cadrul testelor efectuate pana acum.

"Bombele perforante reusesc sa strapunga pereti din beton armat, iar certificarea lor pentru folosirea ca munitie pe avioanele F-16 si F-4 a fost finalizata", a anuntat directorul MKEK.

Bombele perforante produse de turci sunt replici ale proiectilelor Mark84 si pot distruge diverse tinte, de la baraje de hidrocentrale si poduri, la depozite subterane de munitii si carburant si pana la baterii antiaeriene si antene radar.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 8743 ori