Turcii au inceput sa-si faca singuri rachetele cu raza lunga. Tocmai au testat una in Marea Neagra

Joi, 11 Mai 2017, ora 16:12
6459 citiri
Turcii au inceput sa-si faca singuri rachetele cu raza lunga. Tocmai au testat una in Marea Neagra
Foto: Wikimedia

Turcia se zbate de mai mult timp sa nu mai fie dependenta de tehnica militara de import, dar in privinta rachetelor cu raza lunga de actiune nu a reusit sa faca pasi importanti, cel putin pana acum.

Ministrul Apararii, Fikri Isik, a anuntat pe 11 mai ca armata turca tocmai a testat cu succes prima racheta cu raza lunga de actiune de productie indigena, intr-o provincie de pe malul Marii Negre, relateaza Hurriyet Daily News.

Racheta Bora a fost lansata dintr-un poligon din provincia Sinop si a aterizat apoi in Marea Neagra dupa ce a parcurs 280 de kilometri in zbor.

Aceasta este distanta maxima pe care o parcurge racheta cu un calibru de 610 mm, incarcatura exploziva a acesteia fiind de 470 kg.

"O noua lansare a rachetei Bora a fost efectuata in Sinop, aceasta urmand sa cada in Marea Neagra in clipa in clipa. Turcia isi fabrica de acum propriile rachete. Am castigate enorm de multa incredere in noi", a declarat ministrul Isik, la cateva minute dupa lansare.

Anul trecut, industria de Aparare din Turcia a reusit sa creeze si primele proiectile spargatoare de buncare de provenienta interna, acestea dorindu-se a fi folosite in cadrul ofensivei din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#industrie Aparare Turcia, #rachete Turcia, #test racheta Marea Neagra, #armament NATO , #Turcia