Turcia se va conecta la reteaua electrica europeana - 20 Septembrie 2010

Luni, 20 Septembrie 2010, ora 15:22
1470 citiri
Turcia se va conecta la reteaua electrica europeana - 20 Septembrie 2010

Turcia se va conecta luna aceasta la reteaua electrica europeana, folosind tehnologia de retea inteligenta de la GE (NYSE: GE), conectarea urmand sa ii permita extinderea oportunitatilor energetice si economice.

Astfel, compania turca de transport al energiei electrice (TEIAS) va putea cumpara si vinde energie electrica pe piata europeana de electricitate, iar conectarea va consolida fiabilitatea si disponibilitatea energiei in toate tarile din Europa.

Racordarea Turciei la restul retelei europene este un pas important in directia sustinerii acestor initiative. De asemenea, sistemul transfrontalier poate contribui la promovarea unui nou mix de energie curata pentru Europa.

Tarile europene au nevoie de energie regenerabila, iar Turcia dispune de surse masive de astfel de energie, prin urmare aceasta noua relatie este benefica atat pentru TEIAS, cat si pentru ENTSO-E.

"Solutiile de retea inteligenta deschid calea spre noi oportunitati energetice, in fiecare zi," a declarat Bob Gilligan, vicepresedinte-energie digitala pentru GE Energy Services.

"Tehnologiile noastre de comunicare si control promoveaza schimburile comerciale internationale, dar si realizari revolutionare in domeniul schimbului de energie care pana acum cativa ani pareau aproape imposibile.

Momentul in care Turcia se va alatura comunitatii energetice europene va reprezenta un important pas inainte pentru sistemele energetice aflate la ambele capete ale conexiunii.

"Solutiile GE de comunicare in retea inteligenta si de protectie pe suprafete intinse vor monitoriza starea retelei in punctele de racordare si vor automatiza comenzile de productie si sarcina pe teritoriul Turciei. Sistemul va optimiza schimbul energetic si calitatea energiei, imbunatatind in acelasi timp fiabilitatea si prevenind intreruperile de curent in cascada.

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
#turcia, #retea, #electrica, #energie , #Turcia