Sectiunea Bulgaria-Turcia, primul segment functional al Nabucco

Marti, 20 Iulie 2010, ora 23:33
1082 citiri
Sectiunea Bulgaria-Turcia, primul segment functional al Nabucco

Sectiunea Nabucco care leaga Bulgaria de Turcia ar trebui sa fie primul segment functional al gazoductului, potrivit ministrului bulgar al Economiei si Energiei, Traiko Traikov, citat de Novinite, informeaza Mediafax.

Traikov s-a intalnit marti la Viena cu membri ai conducerii grupului austriac OMV, unul dintre partenerii implicati in proiect, si cu directorul general al consortiului Nabucco, Reinhard Mitschek. Ministrul face parte dintr-o delegatie condusa de premierul Boiko Borisov.

In discutiile cu OMV si consortiul Nabucco, Traikov a sugerat intensificarea actiunilor pentru construirea tronsonului dintre Bulgaria si Turcia.

"Realizarea acestei legaturi (intre Bulgaria si Turcia, n.r.) va insemna practic demararea proiectului, care va asigura Bulgariei si Uniunii Europene accesul la resursele de gaze naturale din regiunea Marii Caspice si Orientul Mijlociu", a spus el.

Oficialul bulgar a discutat si depre oportunitatile de infiintare a unei platforme de tranzactionare a gazelor naturale in Bulgaria similara bursei de gaze Central European Gas Hub controlata de OMV in Austria.

De asemenea, ministrul s-a intalnit cu reprezentanti ai Federatiei Industriei Austriece pentru a discuta despre eventuale proiecte de investitii. Austria este cel mai mare investitor in Bulgaria in ultimii 15 ani. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#nabucco, #gazoduct, #bulgaria, #turcia , #Turcia