Rusia trimite o escadrila MiG-29 in coasta Turciei

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 09:55
7698 citiri
Rusia trimite o escadrila MiG-29 in coasta Turciei
Foto: Wikimedia

Moscova pare sa nu fi uitat incidentul in care fortele aeriene din Turcia au doborat un avion rusesc de lupta aflat la granita cu Siria.

O escadrila de avioane MiG-29 va fi detasata la baza aeriana din Erebuni, Armenia, in a doua jumatate a acestui an, informeaza News.az din Azerbaidjan, care citeaza surse din cadrul armatei ruse.

Erebuni este o baza aeriana ruseasca aflata in apropiere de Erevan, capitala Armeniei, tara vecina cu Turcia. Distanta pana la granita este extrem de mica, mai ales pentru un avion de vanatoare precum MiG-29.

Moscova a descris operatiunea ca fiind una de revizie a aeronavelor care supravegheaza spatiul aerian al Comunitatii Statelor Independente, avioanele MiG-29 urmand sa execute zboruri de antrenament si de supraveghere.

"In a doua jumatate a anului 2016, mai multe avioane usoare de lupta din a patra generatie MiG-29 si un elicopter de transport Mi-8 vor ajunge in baza aeriana Erebuni aflata in Armenia", se arata intr-un raport al rusilor.

Imediat dupa Anul Nou, inginerii si mecanicii de intretinere de la baza aeriana din Armenia au inceput sa amenajeze noile hangare destinate aparatelor de zbor care urmeaza sa fie detasate la Erebuni, informeaza presa locala.

#avion rusesc doborat Turcia, #baza aeriana Armenia, #escadrila avioane Mig 29, #tensiuni Rusia Turcia, #razboi Siria , #Turcia