Probleme in Golf? Cel mai performant producator de tehnica militara din Turcia tocmai si-a deschis biroul din Qatar

Joi, 10 August 2017, ora 10:53
3212 citiri
Probleme in Golf? Cel mai performant producator de tehnica militara din Turcia tocmai si-a deschis biroul din Qatar
Foto: Twitter/Eray Tuzun

Havelsan, una dintre cele mai cunoscute firme din industria de Aparare a Turciei, va deschide o sucursala in Qatar, statul din Golf fiind considerat un partener strategic al Ankarei.

Havelsan este specializata in sisteme de aparare aeriana si securitate cibernetica, iar directorul adjunct al firmei, Mehmet Akif Nacar, spune ca rolul sucursalei din Doha este de a supraveghea proiectele aflate in lucru in Qatar, anunta Daily Sabah.

Firma de aparare este prezenta pe piata din Qatar de 4 ani, iar pana acum cooperarea s-a vazut in domenii precum securitatae cibernetica, sisteme de comanda si control, tehnologia informatiei si sisteme de antrenament si simulare.

Qatarezii au la indemana inclusiv un simulator de zbor pentru elicopterele din dotarea fortelor aeriene, acesta testand reactiile pilotilor in orice conditii meteo.

Havelsan a derulat cooperari si cu state precum Pakistan, Arabia Saudita, Irak, Brunei si Malaezia, ca si parteneriate vechi cu Lockheed Martin si Boeing.

Qatarul este in plina criza diplomatica cu vecinii sai, Arabia Saudita, Brunei, Egipt si Emiratele Arabe Unite, pe fondul suspiciunilor de inantare a unor grupari teroriste.

Criza din Golf este intr-o faza critica, Arabia Saudita reclamand inclusiv prezenta fortelor militare din Turcia pe teritoriul micului emirat.

#industria Aparare Turcia, #parteneriat militar Turcia Qatar, #Havelsan , #Turcia

Curs valutar

1 EUR = 4.9690 RON

-0.0014

1 USD = 4.5785 RON

-0.0065
  1. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  2. Mafia bulgară profită după intrarea parțială în Schengen. Schema prin care economia subterană din țara vecină câștigă bani grei
  3. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  4. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  5. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  6. Se deschide un nou lot pe Autostrada A0 Sud. Când vom putea circula aproape 250 km fără oprire pe un drum de mare viteză VIDEO
  7. Dorința UE de a se separa de China aduce Bruxelles-ul în discuții cu un partener al Beijingului. Culisele unei înțelegeri cruciale pentru viitorul industriei verzi
  8. O companie recent venită în România oferă salarii de invidiat. Care sunt condițiile cerute
  9. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  10. Care este avuția medie netă a românilor. Suma pare foarte ridicată la prima vedere