Nemtii isi fac baza militara de 65 de milioane de euro in Turcia, pentru raiduri impotriva Statului Islamic

Marti, 26 Aprilie 2016, ora 17:55
5198 citiri
Nemtii isi fac baza militara de 65 de milioane de euro in Turcia, pentru raiduri impotriva Statului Islamic
Foto: Incirlik.af.mil

Berlinul a decis sa intensifice atacurile impotriva gruparii teroriste Statul Islamic (ISIL) si va investi 65 de milioane de euro intr-o noua baza aeriana militara in Turcia.

Aceasta va fi realizata ca o extensie a actualei baze Incirlik, folosita de coalitia internationala in cadrul raidurilor efectuate impotriva pozitiilor ocupate de teroristi in Siria si irak, anunta IB Times.

Investitie pe termen lung

Baza aeriana germana va include un centru de comanda al operatiunilor, un centru de control aerian si cazarme pentru militari, a anuntat ziarul german Der Spiegel.

Cel putin 400 de soldati germani ar urma sa fie cazati in baza din Turcia incepand cu vara anului viitor, relateaza si publicatia The Local.

Vestea a generat critici din partea opozitiei germane, un lider al Partidului Verde aratandu-se surprins de rapiditatea cu care Berlinul s-a lasat atras intr-un razboi care incepe sa capete dimensiunile unui conflict de uzura.

"Desi misiunea impotriva ISIL a venit pe neasteptate, ministrul Ursula von der Leyen pare ca isi doreste sa se implice pe termen lung in conflict", a declarat Tobias Lidner, reprezentantul Verzilor.

Pana acum, avioanele germane Tornado care opereaza de pe baza Incirlik au fost folosite pentru recunoastere in teritoriile ocupate de gruparea terorista in Siria si Irak, dar anuntul facut de Berlin demonstreaza o modificare a rolului fortelor aeriene germane in cadul coalitiei internationale impotriva Statului Islamic.

Alte aeronave-cisterna Airbus trimise de armata germana in Turcia au fost folosite la alimentarea in aer a bombardierelor coalitiei in timpul misiunilor.

In prezent, Germania mentine o prezenta militara de 200 de soldati pe aeroportul Incirlik.

#operatiuni anti ISIL, #razboi impotriva terorismului, #baza militara Germania Turcia, #raiduri aeriene Siria Irak , #Turcia