Moody's urca Turcia in categoria investment grade

Vineri, 17 Mai 2013, ora 10:01
1135 citiri
Moody's urca Turcia in categoria investment grade

Turcia a obtinut joi un rating din categoria 'investment grade' (recomandat pentru investitii) din partea celei de-a doua mari agentii de rating, dupa ce Moody's Investors Service a decis sa imbunatateasca ratingul de tara al Turciei la 'Baa3' de la 'Baa1', cu perspectiva stabila, transmite Reuters.

Moody's a subliniat ca decizia sa de a imbunatati cu o treapta ratingul de tara al Turciei se bazeaza pe imbunatatirea structurala a economiei precum si pe situatia sanatoasa a finantelor sale publice care ajuta Turcia sa reziste la socurile externe.

"De la inceputul lui 2009, povara datoriei Turciei a scazut cu 10 puncte procentuale pana la un nivel gestionabil de 36% din PIB, iar Moody's se asteapta ca acest declin sa continue in urmatorii ani", se arata intr-un comunicat al Moody's.

Guvernul turc a salutat decizia agentiei de evaluare. "Aceasta decizie este una corecta chiar daca este una tardiva. Gratie masurilor pe care le-am luat in economie, indicatorii nostri pe pietele financiare erau la un nivel similar cu cel al tarilor care beneficiaza de un rating din categoria 'investment grade'", a declarat vice-premierul turc Ali Babacan.

Moody's este a doua mare agentie de rating care atribuie Turciei un rating din categoria 'investment grade', dupa Fitch Ratings care in luna noiembrie a anului trecut a imbunatatit calificativul Turciei la 'BBB minus'. Doar Standard & Poor's continua sa mentina Turcia in categoria investitilor speculative cu un rating 'BB plus', cu doar o treapta sub nivelul 'investment grade'.

#rating Turcia, #recomandare investitii Turcia, #investment grade Turcia, #evolutie economie Turcia , #Turcia