La Luxembourg are loc o reuniune de urgenta a ministrilor de externe ai Uniunii Europene, la care se incearca rezolvarea impasului legat de negocierile de aderare a Turciei la UE.

Luni, 03 Octombrie 2005, ora 13:43
907 citiri

La Luxembourg are loc o reuniune de urgenta a ministrilor de externe ai Uniunii Europene, la care se incearca rezolvarea impasului legat de negocierile de aderare a Turciei la UE.Negocierile ar urma sa inceapa azi, dar inca nu s-a ajuns la un acord privind natura lor exacta.

Cu toate ca intrevederile bilaterale au continuat pana azi-noapte tarziu, nu s-a putut ajunge la nici un rezultat privind termenii care ar urma sa fie oferiti Turciei la inceperea negocierilor de aderare.

Inainte de inceperea tratativelor de aderare, mandatul de negociere trebuie aprobat de toate cele 25 de state membre ale Uniunii.

In acelasi timp, ministrii de externe ai Uniunii Europene au cazut de acord sa amane inceperea negocierilor de aderare cu Croatia.

Luarea unei decizii in acest sens fusese suspendata, in luna martie, din cauza faptului ca autoritatile de la Zagreb nu l-au predat pe generalul Ante Gotovina, acuzat de crime de razboi de Tribunalul international pentru crime de razboi pentru fosta Iugoslavie.

BBC