Greva generala in Turcia. Guvernul ameninta cu reprimarea

Luni, 17 Iunie 2013, ora 12:22
1125 citiri
Greva generala in Turcia. Guvernul ameninta cu reprimarea

Doua dintre cele mai mari sindicate din Turcia au anuntat declansarea unei greve generale in toata tara, incepand de luni, pentru a denunta violentele comise de politie impotriva manifestantilor care se opun premierului Recep Tayyip Erdogan.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al sindicatului KESK intr-o declaratie acordata AFP, transmite Agerpres.

In replica, ministrul turc de Interne Muammer Guler a aprecia luni ca acest demers este "ilegal", iar orice manifestatie va fi reprimata, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Exista o vointa de a scoate oameni in strada prin actiuni ilegale, ca de exemplu o incetare a lucrului si o greva", a declarat Guler pentru presa, la Ankara, adaugand ca fortele de ordine "nu vor permite acest lucru".

Un grup de sindicate, inclusiv doua centrale importante ale muncitorilor si functionarilor (DISK si KESK), care regrupeaza aproape 700.000 de membri, au lansat un apel la oprirea lucrului luni.

"Este imposibil sa intelegem insistenta cu privire la continuarea manifestatiilor" ce afecteaza de doua saptamani orasele importante din Turcia, inclusiv Istanbul si Ankara, a spus ministrul.

Sindicatele au avertizat ca se vor reuni, la ora locala 16.00 (16.00,ora Romaniei), la Istanbul si vor defila pana la Piata Taskim, blocata deja de catre politie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#greva generala Turcia, #reactie guvern Turcia proteste, #proteste sindicate Turcia, #reprimare greva Turcia , #Turcia