Germania cere autoritatilor turce sa respecte libertatea de a protesta

Luni, 17 Iunie 2013, ora 08:40
1010 citiri
Germania cere autoritatilor turce sa respecte libertatea de a protesta

Berlinul a lansat duminica un apel la adresa autoritatilor turce prin care le solicita sa "respecte libertatea de manifestare si de exprimare", estimand ca Ankara a dat niste "semnale negative" prin "comportamentul sau regretabil".

"Guvernul german isi reitereaza avertismenul ca libertatea de a manifesta si libertatea de exprimare trebuie sa fie garantate, iar cetatenii pasnici trebuie sa fie respectati", conform purtatorului de cuvant al guvernului german, Steffen Seibert, conform AFP.

Steffen Seibert a subliniat faptul ca guvernul german se pronunta in favoarea "continuarii dialogului" in Turcia, adaugand ca Berlinul "indeamna toate partile implicate sa dea dovada de ratiune".

"Guvernul turc a lansat, prin comportamentul sau regretabil, semnale complet negative, pe de-o parte spre propriul popor,iar de cealalta parte catre intreaga lume si inclusiv spre noi, spre Europa", a declarat la randul sau ministrul german de externe Guido Westerwelle.

Doua dintre principalele uniuni sindicale din Turcia au lansat duminica un apel la greva generala incepand de luni, in toata tara, pentru a denunta violentele comise de fortele de ordine impotriva manifestantilor care protesteaza impotriva guvernului condus de premierul Recep Tayyip Erdogan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Turcia Germania, #avertisment Germania Turcia, #critici Germania guvern Erdogan , #Turcia