GDF Suez a preluat compania turca Izgas, cu 367 milioane euro

Vineri, 15 August 2008, ora 14:03
1675 citiri
GDF Suez a preluat compania turca Izgas, cu 367 milioane euro

Grupul Gaz de France (GDF) Suez a anuntat castigarea licitatiei din cadrul procesului de privatizare a retelei de gaze Izgas, pentru care va plati 367 milioane euro, relateaza, vineri, AFP. GDF Suez va plati 155 milioane euro pentru capitalul Izgas, care are o retea de distributie in regiunea Izmit din nord-vestul Turciei, si 212 milioane euro pentru a acoperi datoriile companiei, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al grupului francez.


"Dupa semnarea tranzactiei, GDF Suez va detine 90% din capitalul Izgaz", se arata intr-un comunicat al companiei. Restul de 10% va fi inapoiat de GDF Suez municipalitatii orasului Izmit, a mai spus purtatorul de cuvant al GDF Suez.


"Astfel, grupul francez isi intareste pozitia in Turcia", unde detine deja centrala electrica pe gaz din Baymina, in regiunea Ankara, se mai arata in comunicat.


In iunie, GDF Suez si compania turca de inginerie Mimag-Samko au semnat un protocol pentru dezvoltarea, construirea si exploatarea unei centrale termice pe carbune, cu o capacitate cuprinsa intre 800 si 1.300 MW.