Fiat lucreaza la un adversar pentru Logan

Luni, 23 Ianuarie 2006, ora 13:37
991 citiri

Compania Fiat lucreaza la un adversar pentru Logan; este vorba despre o noua versiune, mai ieftina, a modelului Albea.Daca propunerea va fi aprobata, productia noului model Fiat va incepe la Turk Otomobil Fabrikas ( TOFAS ), in Turcia, un vechi partener Fiat Auto. Imediat dupa Turcia, productia ar urma sa inceapa si in China, Brazilia, India si Rusia.

Alfredo Altavilla directorul TOFAS a declarat, la Salonul Auto de la Detroit: A"Tinta noastra este sa reducem costurile de productie cu 1000 de euro dar nu suntem inca siguri ca vom reusi acest lucruA".

Fiat Albea, potentialul adversar pentru Logan, are acum un pret de aproximativ 12.000 de euro, dar, odata cu reducerea costurilor de productie cu 1000 de euro, pretul ar scadea mult sub 10.000 de euro.

A"Chiar daca pretul va scadea, modelul Albea nu va fi sarac din punct de vedere al sigurantei, al tinutei de drum, al performantelor si al sistemului de sunetA" a mai declarat Altavilla. Daca proiectul cu privire la scaderea costurilor va fi aprobat, modelul-adversar pentru Logan va incepe sa fie produs la sfarsitul acestui an.

Bloombiz.ro