Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CeBit Eurasia Bilisim - Romania, partener prioritar pentru Turcia

CeBit Eurasia Bilisim - Romania, partener prioritar pentru Turcia
Cu ocazia zilei Romaniei(6 septembrie) la targul international de IT, CeBit Eurasia Bilisim - care se desfasoara in perioada 5-10 septembrie la Istanbul, Turcia , reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, ai IDG (International Data Group), co-organizator al evenimentului din partea Romaniei, ai Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii (ATIC), precum si ai catorva companii romanesti care activeaza in domeniul IT&C, au sustinut o serie de prezentari despre mediul de afaceri romanesc.In timp ce reprezentantii ATIC si IDG au prezentat statistici despre mediul de afaceri romanesc, Daniel Gruia, consilier personal al Ministrului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a vorbit despre dezvoltarea Romaniei ca forta in managementul de proiect precum si despre influenta pozitiva pe care reducerea coruptiei a avut-o asupra industriei IT&C, fortand companiile care activeaza in acest domeniu sa isi creeze un avantaj competitiv. De asemenea, au fost prezentate proiectele dezvoltate de catre MCTI.
Delegatia Romaniei a participat la intalniri cu reprezentanti ai Asociatiilor Oamenilor de Afaceri din domeniul IT&C din Turcia si Iran. In cadrul acestor intalniri, oameni de afaceri din conducerea unor importante concerne turcesti din domeniu si-au manifestat interesul de a face investitii in Romania, declarand tara noastra un partener prioritar in sectorul IT&C.

Targul CeBit Eurasia Bilisim se afla la cea de-a 6-a editie, reunind participanti din 19 tari, pe o suprafata expozitionala de 26.000 metri patrati, impartita in trei mari sectiuni: Business World, Digital Life si Telecommunications. Anul acesta marcheaza prima participare a Romaniei la CeBit Bilisim. De asemenea, Romania este singura tara care are o zi nationala in cadrul targului.

Delegatia Romaniei este alcatuita din Daniel Gruia, consilier personal al ministrului in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Vasile Baltag, presedintele Asociatiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatii, presedintele Comisiei IT&C din Parlamentul Romaniei, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor precum si Iusain Ibrm, deputat al minoritatii turce in Romania.


Amos News

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 783 ori