Bursa din Istanbul a recuperat o parte din pierderi in pofida continuarii protestelor

Marti, 04 Iunie 2013, ora 11:31
980 citiri
Bursa din Istanbul a recuperat o parte din pierderi in pofida continuarii protestelor

Actiunile companiilor turcesti au recuperat marti o parte din pierderile masive inregistrate luni, pe masura ce ingrijorarile investitorilor cu privire la protestele anti-guvernamentale par sa se fi diminuat.

Principalul indice al bursei de la Istanbul inregistra la ora 07.16 GMT o crestere de 3,87% pana la 79.965 puncte, dupa ce luni a incheiat sedinta de tranzactionare cu o cadere de 10,47%. De asemenea, cursul de schimb s-a intarit pana la 1,8804 lire pentru un dolar, fata de un curs de 1,8892 lire pentru un dolar luni seara, cand moneda turca a atins cel mai scazut nivel dupa luna ianuarie 2012, transmite Reuters.

Atentia investitorilor este concentrata marti pe intalnirea dintre presedintele Abdullah Gul si vice-premierul Bulent Arinc, care ar urma sa organizeze ulterior o conferinta de presa concentrata pe protestele anti-guvernamentale.

Turcia este marcata de cinci zile de o miscare de protest antiguvernamentala fara precedent de la venirea la putere in 2002 a Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP).

De asemenea, un important sindicat din Turcia a anuntat ca va organiza o "greva de avertisment" pe 4 si 5 iunie pentru a protesta impotriva reprimarii in forta a protestelor antiguvernamentale.

#evolutie bursa Istanbul, #proteste Turcia, #pret actiuni companii Turcia , #Turcia