Bulgaria si Turcia vor construi o linie ferata de mare viteza

Sambata, 04 Decembrie 2010, ora 00:01
1511 citiri
Bulgaria si Turcia vor construi o linie ferata de mare viteza

Bulgaria va incheia in curand un acord cu Turcia si China pentru constructia unei linii ferate de mare viteza, prin care vor putea fi transportate marfuri chinezesti pana in Uniunea Europeana, transmite Mediafax.

Ministrul bulgar al Transporturilor, Alexandr Tvetkov, a explicat ca trenurile de marfuri vor circula cu o viteza maxima de 250 kilometri pe ora.

"Vom semna un acord trilateral cu Turcia si China, potrivit caruia marfurile vor fi transportate prin viitorul tunel Bosfor", a spus Tvetkov.

El a aratat ca tunelul va fi functional intr-un an si jumatate si va permite prima legatura feroviara directa intre Asia si Europa.

Tvetkov a adaugat ca linia ferata de mare viteza intre Ankara si Istanbul este deja in constructie iar traseul sau va include Bulgaria si alte regiuni ale Europei.

In octombrie, China a invitat Bulgaria sa se alature impreuna cu Turcia la proiectul unei linii de mare viteza intre Orientul Indepartat si Europa, asa-numita legatura feroviara China-Europa.

In urma invitatiei, au avut loc negocieri la Beijing intre Tvetkov si ministrul chinez al Transporturilor Li Shenglin, ministrul Cailor Ferate, Liu Zhijun, precum si reprezentanti ai celor mai mari companii feroviare chineze.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
Grindeanu ademenște Qatarul să investească în transport. Domeniul în care ”UE nu mai alocă fonduri prin programele operaţionale”
România este interesată de un parteneriat şi de atragerea finanţărilor pe toate sectoarele de transport, le-a spus Sorin Grindeanu, miercuri, 17 aprilie, autorităţilor din Qatar, într-o...
#linie ferata, #transporturi, #acord , #Turcia