Uniunea Europeana va lua masuri pentru sustinerea industriei

Joi, 16 Octombrie 2008, ora 10:43
1562 citiri
Uniunea Europeana va lua masuri pentru sustinerea industriei

Comisia Europeana va prezenta pana la sfarsitul anului masuri pentru sustinerea industriei in fata incetinirii economice, potrivit unui proiect ce urmeaza sa fie aprobat joi de cele 27 de state ale Uniunii, in cadrul summit-ului european.

Consiliul European, ce reuneste sefii de stat si ai guvernelor, "si-a subliniat hotararea de a lua masurile necesare pentru a raspunde la reducerea cererii si la diminuarea investitiilor, si, in principal, pentru a sustine industria europeana".


Consiliul a solicitat Comisiei Europene sa formuleze propuneri adaptate pana la sfarsitul anului.


Consiliul a mai subliniat ca "realizarea unor reforme structurale este mai importanta ca niciodata pentru a ajuta la recuperarea ritmului de crestere si pentru a ameliora piata muncii din Europa.


Liderii europeni vor incerca sa-si defineasca prioritatile privind reformarea sistemului financiar mondial joi, in a doua zi de summit, inaintea reuniunii de sambata dintre Jose Manuel Barroso , Nicolas Sarkozy si George W. Bush , la Camp David.


Dupa ce toate cele 27 de state membre UE au decis sa sprijine masurile hotarate duminica de tarile din Zona euro pentru a rezolva criza financiara, europenii vor sa profite de unitatea dintre ele pentru a obtine un nou "Bretton-Woods" si pentru a remodela sistemul financiar international.