Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Uniunea Europeana va lua masuri pentru sustinerea industriei

Uniunea Europeana va lua masuri pentru sustinerea industriei

Comisia Europeana va prezenta pana la sfarsitul anului masuri pentru sustinerea industriei in fata incetinirii economice, potrivit unui proiect ce urmeaza sa fie aprobat joi de cele 27 de state ale Uniunii, in cadrul summit-ului european.

Consiliul European, ce reuneste sefii de stat si ai guvernelor, "si-a subliniat hotararea de a lua masurile necesare pentru a raspunde la reducerea cererii si la diminuarea investitiilor, si, in principal, pentru a sustine industria europeana".


Consiliul a solicitat Comisiei Europene sa formuleze propuneri adaptate pana la sfarsitul anului.


Consiliul a mai subliniat ca "realizarea unor reforme structurale este mai importanta ca niciodata pentru a ajuta la recuperarea ritmului de crestere si pentru a ameliora piata muncii din Europa.


Liderii europeni vor incerca sa-si defineasca prioritatile privind reformarea sistemului financiar mondial joi, in a doua zi de summit, inaintea reuniunii de sambata dintreJose Manuel Barroso , Nicolas Sarkozy si George W. Bush , la Camp David.


Dupa ce toate cele 27 de state membreUE au decis sa sprijine masurile hotarate duminica de tarile din Zona euro pentru a rezolva criza financiara, europenii vor sa profite de unitatea dintre ele pentru a obtine un nou "Bretton-Woods" si pentru a remodela sistemul financiar international.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1457 ori