Summitul de vara de la Bruxelles incepe astazi. Vezi ce se va discuta

Joi, 28 Iunie 2012, ora 09:16
1625 citiri
Summitul de vara de la Bruxelles incepe astazi. Vezi ce se va discuta

Sefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeana se reunesc, joi dupa-amiaza la Bruxelles, in cadrul Consiliului European de vara, pentru a adopta "Pactul pentru crestere si locuri de munca", a lansa faza finala a negocierilor pentru viitorul cadru financiar multianual 2014-2020 si a acorda oficial Muntenegrului statutul de candidat la aderarea la UE.

In invitatia adresata statelor membre, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, mentioneaza ca provocarea la acest summit al UE este de a da, "mai mult ca niciodata, un semnal intr-o maniera clara si concreta ca facem tot ce este necesar pentru a raspunde crizei".

Discutiile vor incepe, joi dupa-amiaza, cu o dezbatere despre viitorul cadru financiar multianual al Uniunii Europene (2014-2020), la aceasta participand si presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Principalele aspecte in discutie se refera la modul in care viitorul cadru financiar multianual poate contribui la crestere si crearea de locuri de munca in UE si cum ar trebui alocate cu prioritate cheltuielile intre diverse politici ale Uniunii.

In cursul serii zilei de joi, membrii Consiliului European vor examina, in vederea adoptarii, "Pactul pentru crestere si locuri de munca". De asemenea, Herman Van Rompuy va prezenta raportul cu privire la viitorul Uniunii Economice si Monetare (EMU), elaborat de presedintele Consiliului European in cooperare cu Comisia Europeana, Eurogrupul si Banca Centrala Europeana.

Reuniunea Consiliului European va fi urmata, vineri la pranz, de una a liderilor statelor din zona euro, la care va lua parte si presedintele BCE, Mario Draghi, urmand a fi analizate recentele evolutii din zona euro.

#summit ue, #dezbateri Summit UE, #intalnire Bruxelles lideri europenei, #discutii summit Bruxelles , #Summit