Summit-ul euro de vineri, anulat din cauza Germaniei

Marti, 28 Februarie 2012, ora 16:03
1109 citiri
Summit-ul euro de vineri, anulat din cauza Germaniei

Un summit al zonei euro, ce urma sa aiba loc vineri, nu va mai fi organizat pentru ca Germania se opune singurului subiect de pe agenda: suplimentarea fondurilor de salvare destinate economiilor afectate de criza datoriilor suverane.

Diplomati din UE au spus saptamana trecuta ca liderii din zona euro se vor intalni vineri, dupa summitul UE de la Bruxelles, pentru a discuta despre anularea plafonului de 500 de miliarde de euro impus in cazul fondurilor de salvare ale zonei euro.

Dar, in conditiile in care Germania, tara cu cea mai mare contributie, a spus ca nu este dispusa inca sa accepte aceasta masura, reuniunea a fost anulata, a declarat un diplomat european pentru DPA.

Luni, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a spus ca tarile din zona euro vor discuta acest dosar in martie, dupa aprobarea finala a celui de al doilea pachet de salvare pentru Grecia.

In weekend, G20 a semnalat ca nu va contribui la suplimentarea capacitatilor de creditare ale FMI pana cand zona euro nu si le va suplimenta pe ale sale.

Sefa FMI, Christine Lagarde, a precizat ca si contributia Fondului la noul pachet de salvare alocat Greciei va depinde de cresterea capacitatii mecanismelor financiare de siguranta de care dispune zona euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Summit Germania, #summit UE criza datoriilor suverane, #summit g20 , #Summit