Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Siguranta energetica globala, tema de dezbatere la summit-ul G-20 din noiembrie

Siguranta energetica globala, tema de dezbatere la summit-ul G-20 din noiembrie
Reprezentantii G-20, grupul celor mai puternic industrializate state din lume, vor aborda, la summit-ul din perioada 18-19 noiembrie, problema sigurantei energetice internationale, in contextul cresterii cererii din China si India, a afirmat presedintele Trezoreriei din Australia, citat de Reuters.Ministrii finantelor si oficialii bancilor centrale din statele cu cele mai puternice economii din lume, inclusiv China, India, Statele Unite, Japonia si Marea Britanie, se vor reuni timp de doua zile in orasul australian Melbourne.
Presedintele Trezoreriei din Australia, Peter Costello, a afirmat ca evenimentul va aduce fata in fata reprezentanti ai celor mai mari producatori de petrol din lume, respectiv Arabia Saudita si Rusia, cu cei mai importanti clienti, precum China si India, care semnaleaza o crestere a cererii de energie si resurse.

"Cum ar putea lumea sa convinga aceste economii ca livrarile vor fi asigurate in mod continuu si la preturi realiste, fara a fi necesara constituirea de rezerve si fara a se forma carteluri care sa manevreze pietele internationale?", a afirmat Costello intr-un interviu acordat unui post de televiziune local.

El a explicat in continuare ca, daca participantii la summit ajung la o intelegere privind un nivel adecvat al livrarilor, in conditii adecvate de siguranta, la un pret convenit international, atunci se exclude posibilitatea aparitiei instabilitatii resurselor in urmatoarele cateva decenii.

Biroul australian de Agricultura si Economie a Resurselor prognozeaza ca cererea de petrol din partea Chinei se va mentine la un nivel ridicat, iar consumul de petrol al statului chinez ar putea avansa cu 6,5% in 2006 si cu 5,5% in 2007.

Cererea de resurse naturale din partea Indiei a crescut, de asemenea, pe fondul cresterii economice semnificative.

Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 792 ori