Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

RBS vede oportunitati mari de crestere in sectorul bancilor islamice

RBS vede oportunitati mari de crestere in sectorul bancilor islamice

Royal Bank of Scotland estimeaza oportunitati de crestere importante pentru sectorul bancar de investitii islamic, anticipand ca ratele de crestere a activelor vor stagna la 15-20% anual, iar nivelul profiturilor va urca, potrivit unui oficial al bancii, citat de Reuters.

Seful segmentului global pentru sectorul bancar islamic al RBS, Navid Goraya, a declarat ca profiturile au crescut, iar costurile de finantare au scazut, conturand o pozitie solida pentru sectorul islamic in acest an.

"Profitabilitatea nu a fost atinsa. Am putea vedea o crestere a profitabilitatii", a declarat el, la summitul sectorului financiar-bancar islamic, adaugand ca in cele sase tari care formeaza Consiliul de Cooperare din Golf - cele mai mari piete pentru serviciile financiare islamice - cresterea activelor va ramane la 15-20% anual, in pofida crizei financiare.

RBS si-a stabilit patru domenii strategice pentru sectorul bancar islamic, precum pietele de capital, finantarea corporatista si managementul riscului, produse si investitii structurate.

Cererea pentru investitii provenita de la cei 1,3 miliarde de musulmani a crescut, iar activele conforme cu legea islamica sunt estimate a fi intre 700 si 1.000 de miliarde de dolari.

"Sectorul bancar islamic va continua sa creasca la aceeasi viteza sau chiar mai repede", a mai spus Goraya, aratand ca multe banci islamice nu au fost afectate de pierderi importante, ca urmare a naturii lor conservatoare.

Royal Bank of Scotland (RBS), al carei actionar majoritar este guvernul britanic, va concedia circa 9.000 de angajati in urmatorii doi ani, dintre care 4.500 din Marea Britanie.

Anuntul vine in contextul in care RBS isi restrange activitatile la afacerea sa principala si vrea sa se retraga din 36 de tari. RBS se va axa asupra activitatilor de retail si de banca comerciala din Marea Britanie si Statele Unite si va incerca sa creeze o banca de investitii mult mai mica in centre comerciale mari si in 17 tari.

RBS Romania a fost inclusa, alaturi de alte 14 subsidiare si sucursale ale bancii-mama, pe lista celor de vanzare, planul reprezentand impartirea afacerilor in trei grupe de importanta.

Banca a afisat in februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) in 2008, marcand cele mai puternice pierderi din istoria corporatista britanica

 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1385 ori