Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Modificarile climaterice cauzeaza o mare restructurare economica

Modificarile climaterice cauzeaza o mare restructurare economica
Modificarile climaterice au provocat deja o vasta restructurare economica si industriala la nivel planetar, datorita reglementarilor publice si actiunilor pe care companiile le-au luat pentru a se adapta, se arata intr-un studiu realizat asupra unui grup de mari companii industriale mondiale, citat de AFP.

Aceasta ancheta a fost condusa de Carbone Disclosure Project, un institut non-profit cu sediul la Londra, care reprezinta 315 mari investitori institutionali printre care companii de asigurari si banci, care controleaza investitii de peste 41.000 de miliarde de dolari.

Raportul grupului CDP, care a inceput sa efectueze aceste sondaje anuale in urma cu cinci ani, va fi prezentat luni la New York de catre fostul presedinte american Bill Clinton, cu ocazia unui summit tinut in cadrul Organizatiei Natiunilor Unite.

"Aceasta restructurare (economica si industriala) a inceput deja sa defineasca bazele avantajelor concurentiale si ale performantelor financiare ale companiilor si investitorilor", afirma documentul.

"Noi reprezentam investitorii si, in numele lor, cerem celor mai mari companii din lume sa isi publice volumul de emisii de gaze de sera si sa ofere detalii privind modalitatile de abordare ale riscurilor si potentialului reprezentat de catre modificarile climaterice", a declarat directorul executiv al CDP, Paul Dickinson, pentru AFP.

Analiza raspunsurilor oferite de catre cele 1.300 de companii provenind din sectoare de la productie si distributie de energie pana la fabricare de masini arata ca marile grupuri industriale "au elaborat in ultimii ani strategii si au pus in functiune structuri pentru a reduce consecintele financiare potential negative asupra mediului si pentru a-si spori competitivitatea".

Presiunea asupra companiilor in sensul adaptarii si obtinerii de profit din modificarile climaterice vine din partea investitorilor, "pentru ca acestia doresc sa isi protejeze banii si sa obtina cat mai mult profit in viitor", adauga raportul.

Studiul afirma ca nivelul investitiilor in energia "verde" se ridica deja la mai multe sute de miliarde de dolari.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 986 ori