Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marea Britanie va cere grupului G20 stimuli de 2.000 mld dolari

Marea Britanie va cere grupului G20 stimuli de 2.000 mld dolari

O schita a unui comunicat G20 arata ca Marea Britanie vrea sa solicite grupului principalelor economii, cu ocazia summitului de la Londra, sa ofere stimuli economici de 2.000 miliarde dolari, a anuntat publicatia germana Der Spiegel, potrivit Reuters.

Este neclar cat din cele 2.000 miliarde dolari va consta in cheltuieli noi din partea G20, in contextul in care membrii grupului au luat deja masuri individuale de stimuli cu o valoare totala apropiata de acest nivel.

Der Spiegel a precizat ca, in schita comunicatului, cifra de 2.000 miliarde dolari era trecuta in paranteze, ceea ce arata ca este o propunere a Marii Britanii ce nu a fost inca aprobata de intregul grup.


Potrivit schitei de comunicat, pachetul ar stimula cresterea economica cu 2 puncte procentuale si ar crea locuri de munca pentru 19 milioane persoane.


Marea Britanie a solicitat, de asemenea, grupului sa stabileasca o tinta clara de crestere la nivel mondial pentru 2010, desi nu a inclus un obiectiv specific in schita, a mai anuntat Der Spiegel.


Premierul britanic, Gordon Brown, care va gazdui summitul G20 din 2 aprilie, a spus ca se asteapta ca liderii mondiali sa faca "tot ce este necesar" pentru a crea locuri de munca si a impulsiona cresterea economica. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori
Citeste mai multe despreeconomie g20 stimuli