Contributii diferentiate ale participantilor la summitul de la Paris

Sambata, 19 Martie 2011, ora 23:12
1539 citiri
Contributii diferentiate ale participantilor la summitul de la Paris

Participantii la summitul de "sustinere a poporului libian" organizat sambata la Paris sunt "hotarati sa actioneze colectiv" pentru a pune in aplicare rezolutia ONU privind Libia, "chiar daca vor fi contributii diferentiate", potrivit comunicatului final al acestui summit, anunta Mediafax.

"Salutam adoptarea rezolutiei 1.973 a Consiliului de Securitate" al ONU privind Libia, aprobata la 17 martie si privind mai ales protectia civililor libieni, insotita de cererea unei "incetari imediate a focului" din partea regimului colonelului Gaddafi, scriu participantii la summit.

 

"Chiar daca vor fi contributii diferentiate, suntem decisi sa actionam colectiv si hotarat pentru a aplica aceste decizii", adauga ei.


Rezolutia 1.973 a Consiliului de Securitate autorizeaza recursul la forta impotriva trupelor colonelului Muammar Kadhafi si deschide calea pentru raiduri aeriene in Libia. Aceasta a fost adoptata cu zece voturi din cele 15 ale Consiliului de Securitate.

Germania s-a abtinut, la fel ca China si Rusia, ambele membre permanente, dar fara sa isi foloseasca dreptul de veto impotriva textului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit, #gaddafi, #sustinerea popurului libian, #rezolutia ONU , #Summit