Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comisia Europeana gazduieste primul summit la nivel inalt UE-China-SUA despre securitatea produselor

Comisia Europeana gazduieste primul summit la nivel inalt UE-China-SUA despre securitatea produselor

Comisia Europeana (CE) organizeaza in cursul zilei de luni primul summit la nivel inalt UE-China-SUA referitor la securitatea produselor, la care sunt abordate teme precum aplicarea standardelor in domeniu, intensificarea cooperarii si schimbului de informatii, a anuntat institutia europeana. Sistemul de alerta rapida pentru produse de consum periculoase al Comisiei Europene (RAPEX) a aratat in mod constant, in ultimii ani, ca aproximativ 50% dintre produsele retrase de pe piata statelor membre sunt de origine chineza. Procentul ridicat este o consecinta a fluxurilor comerciale imense de bunuri de consum care provin din China - de exemplu, aproape 85% dintre jucariile de pe piata europeana sunt fabricate in China.


La intrunire vor fi luate in considerare standarde din noua legislatie SUA in materie de securitate a produselor, care permite un schimb de informatii mai deschis privind retragerea produselor si date despre produsele periculoase.


Activitatile fac parte dintr-o serie mai ampla de evenimente care se vor derula in Saptamana securitatii produselor, organizata de Comisie in perioada 17-21 noiembrie. Printre acestea se numara o intalnire a organismelor de reglementare ale grupului international pentru securitatea produselor de consum, un simpozion de instruire, conferinta de inchidere a unui proiect Prosafe privind intensificarea supravegherii pietei cu ajutorul celor mai bune practici, un grup de lucru al organismelor de reglementare UE-China privind sistemul de alerta rapida pentru produsele de consum nesigure, precum si un seminar comun UE-China privind supravegherea pietei.


In septembrie, increderea in  produsele chinezesti a scazut pe plan international odata cu descoperirea de lapte si produse lactate contaminate cu melamina, care au dus la moartea a patru bebelusi si spitalizarea a aproape 47.000 de copii. De pe piata au fost retrase in septembrie si octombrie numeroase produse la a carora fabricare a fost folosit lapte din China, inclusiv bomboane sau biscuiti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1339 ori