Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cei 27 sunt de acord sa reduca emisiile de CO2 cu cel putin 20%

Cei 27 sunt de acord sa reduca emisiile de CO2 cu cel putin 20%

Ministrii mediului din tarile UE au cazut de acord in privinta unei reduceri cu 'cel putin' 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera in UE, pana in anul 2020, in cadrul eforturilor de diminuare a schimbarii climatice.

Consiliul pentru Mediu sustine in plus ridicarea acestei reduceri la 30%, in cazul in care si alte tari industriale isi asuma un angajament similar in cadrul unui acord international. Aceste obiective vor fi transmise sefilor de stat si de guvern din UE pentru a putea fi sprijinite la viitorul summit european din luna martie.

Potrivit lui Sigmar Gabriel, ministrul german al mediului ambiant, ceea ce inca suscita diferente intre statele membre este "modalitatea de repartizare a insarcinarilor sau felul in care vor fi distribuite eforturile in cadrul UE".

Surse comunitare au semnalat ca statele care au ridicat cele mai multe 'probleme' in dezbaterea referitoare la viitoarele angajamente ale UE sunt Polonia, Ungaria si Finlanda.

Pe de alta parte, ministrul spaniol Cristina Narbona a aratat in cadrul unei conferinte de presa ca discutiile dintre ministri sunt foarte complexe pentru ca fiecare tara doreste sa se aiba in vedere situatia ei specifica; ea a amintit ca Spania este una dintre tarile care doreste o repartizare mai echitabila a sarcinilor pentru fiecare stat.

"Toate tarile din UE trebuie sa facem mai mult in legatura cu schimbarea climaterica si repartizare intre toti a efortului comun, tinand cont de specificitatile fiecarei tari", a spus Narbona.

Spania este interesata sa se ia in considerare criteriul emisiilor pe cap de locuitor, context in care ea se afla sub media comunitara, in timp ce tarile aderate se opun acestui principiu, dupa cum a declarat ministrul spaniol.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori