Tarile G20 vizeaza cresterea PIB-ului lor cu 1,8 puncte procentuale pana in 2018

Duminica, 21 Septembrie 2014, ora 12:06
1157 citiri
Tarile G20 vizeaza cresterea PIB-ului lor cu 1,8 puncte procentuale pana in 2018

Ministrii de finante ai tarilor G20 au anuntat duminica, in Australia, ca au luat noi masuri pentru a creste valoarea Produsului Intern Brut (PIB) cu 1,8 puncte procentuale pana in 2018, inmultind investitiile in infrastructuri, relateaza AFP.

"Analizele preliminare ale FMI si Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) indica faptul ca aceste masuri ne vor creste PIB-ul cu 1,8 puncte procentuale", se precizeaza in declaratia finala a reuniunii de doua zile de la Cairns.

Intr-un context de incetinire a crestere mondiale, sunt necesare initiative suplimentare pentru a atinge pana in 2019 obiectivul de crestere cu 2 puncte procentuale fixat in februarie de ministrii de finante in cadrul unei reuniuni la Sydney, mai mentioneaza textul citat.

In perspectiva summitului sefilor de stat si de guvern ai G20 din noiembrie, de la Brisbane, din Australia, "vom continua sa identificam o noua serie de masuri suplimentare pentru a ne atinge obiectivele comune de crestere", au adaugat ministrii de finante.

Astfel, ministrii G20 s-au pus de acord asupra unei "initiative in favoarea infrastructurilor" pentru a stimula cresterea economica, in contextul in care previziunile au fost revizuite in scadere pentru urmatorii doi ani.

"Investitiile sunt primordiale pentru a creste cererea si a stimula cresterea", mai subliniaza declaratia G20.

"Initiativa va include, de asemenea, masuri cheie in strategia noastra de crestere pentru a ameliora climatul de investitii, care este esential in cadrul eforturilor noastre de a atrage sectorul privat", se precizeaza in text.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#G20 summit, #G20 crestere economica , #summit G20