Secretarul General ONU: Liderii zonei euro trebuie sa lucreze impreuna

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 15:00
964 citiri
Secretarul General ONU: Liderii zonei euro trebuie sa lucreze impreuna
Sursa foto: The Guardian

Secretarul General al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, considera ca summit-ul G20 este un test pentru liderii europeni, pe care i-a indemnat sa lucreze impreuna, pentru a combate criza economica.

"Pentru liderii prezenti la Cannes, acest summit este un test. Lumea intreaga ii priveste", a declarat acesta, citat de CRI Online.

Secretarul ONU s-a declarat multumit de eforturile facute in cadrul summit-ului de la Cannes. El a mentionat ca spera ca Europa sa rezolve criza economica si a incurajat ideea ca liderii G20 sa contribuie la atenuarea problemelor pana in 2015. Ban Ki-moon a mai mentionat ca ONU va sprijini in continuare tarile care au nevoie de ajutor.

Oficialul ONU a mai adaugcat ca dezvoltarea economica necesita o suma mare de bani si le-a transmis liderilor G20 sa ia in considerare toate optiunile posibile, publice sau private, precum si alte surse inovatoare de finantare.

El a apreciat angajamentul luat de tarile din G20 in privinta securitatii alimentare si a subliniat faptul ca acesta ar trebui pus in aplicare cat mai repede. De asemenea, Ban Ki-moon doreste ca liderii europeni sa faciliteze accesul la energie, sa mareasca eficacitatea acestui sector si sa dubleze cantitatea de energie regenerabila pana in anul 2030.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#secretar ONU criza zona euro, #reactii summit G20 , #summit G20