Sarkozy: Paradisurile fiscale ar putea fi ostracizate

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 15:40
1169 citiri
Sarkozy: Paradisurile fiscale ar putea fi ostracizate

Liderii G20 au ajuns la o intelegere de a pastra o atitudine ferma fata de Grecia. Atitudinea ferma se pastreaza si fata de "paradisurile fiscale", tari care ar putea fi ostracizate de comunitatea internationala, a declarat presedintele francez, Nicolas Sarkozy, intr-un discurs in cadrul summit-ului G20 de la Cannes.

"Salut eforturile Italiei, care a luat masurile necesare pentru a atinge un buget echilibrat in 2013. Italia este un stat de baza in zona euro, dar si in economia mondiala", a declarat presedintele francez, citat de BBC.

Potrivit lui Sarkozy, Franta, Germania si cateva alte state ar fi sustinut o taxa de tranzactii financiare.

"Franta va lupta pentru ca acea taxa sa devina reala", sustine Sarkozy.

Barack Obama, presedintele american, insa, nu a ajuns la o intelegere cu presedintele francez in privinta acestei taxe financiare, insa s-a aratat "deschis sa isi imagineze ca o contributie financiara din partea protagonistilor ar putea sa ne scoata din criza", spune Sarkozy in discursul sau.

Presedintele francez a mai declarat ca a cerut o actiune dura impotriva paradisurilor fiscale. Potrivit lui Sarkozy, astfel de tari ar putea fi ostracizate de comunitatea internationala.

In ceea ce priveste situatia Greciei, Sarkozy a declarat in fata reporterilor ca socul cel mai mare a fost nu ideea de referendum in sine, ci faptul ca niciunul dintre partenerii sai nu a fost informat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy Summit G20, #summit g20, #decizii summit G20 , #summit G20