Parlamentul grec decide vineri soarta Europei

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 23:00
1181 citiri
Parlamentul grec decide vineri soarta Europei

Prim ministrul grec, George Papandreou, se confrunta vineri seara cu un vot de incredere, eveniment crucial pentru viata sa politica, pentru viitorul Greciei, dar si pentru viitorul Europei.

Votul din Parlament va arata daca exista sustinere pentru masurile de austeritate care trebuie implementate, scrie Euro News.

Votul vine dupa propunerea care a uluit liderii europeni si o lume intreaga, de a organiza un referendum cu privire la planul de salvare aprobat de Europa.

Planul sau a fost anihilat, insa. Liderii opozitiei i-au cerut, joi, demisia de onoare, iar astazi se afla in pericol sa piarda votul de incredere in Parlament, daca doar doi dintre membri partidului sau de guvernare Pasok, hotarasc sa se razvrateasca impotriva lui.

Cu putin timp in urma, Papandreou a decis sa renunte la ideea de a organiza un referendum, cu conditia sa aiba sustinerea opozitiei pentru acceptarea planului european de salvare si a masurilor de austeritate.

Razgandirea lui Papandreou nu l-a induiosat, insa, pe liderul opozitiei, Antonis Samaris, care a cerut in continuare alegeri anticipate.

Sansele ca un eventual referendum sa aiba loc, pana la urma, sunt foarte mici. Cam tot atat de mici ca sansele ca Papandreou sa castige votul de incredere vineri seara din partea Parlamentului elen, spun analistii.

#vot incredere grecia, #Papandreou vot Parlament, #Grecia soarta Europa , #summit G20