Obama, la summit-ul G20: Europa a facut progrese

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 17:29
1227 citiri
Obama, la summit-ul G20: Europa a facut progrese

Reusita Europei reprezinta un interes major pentru Statele Unite, intrucat taramul european este cel mai mare partener comercial pentru SUA, a declarat presedintele american, Barack Obama, intr-o conferinta din cadrul summit-ului G20. Acesta s-a aratat incantat de evolutia deciziilor luate la Cannes.

"Summit-ul G20 a adus progrese importante pentru Europa, iar europenii sunt de acord cu noi ca trebuie sa dam un semnal clar ca proiectul UE este in siguranta", a declarat presedintele american.

Liderii europeni sunt foarte dedicati euro, a mai spus Obama. "Am vazut toate elementele necesare pentru a face fata crizei, si toate aceste elemente sunt asezate la locul lor", continua presedintele.

"Aceste elemente sunt: o solutie la o problema specifica, si anume Grecia; recapitalizarea bancilor europene; dar si transmiterea unui semnal clar pe piete ca Europa va face orice pentru a sustine euro", spune Obama.

Potrivit presedintelui american, liderii europeni discuta toate aceste detalii, iar SUA a venit si cu o serie de idei despre cum sa le puna cap la cap.

Spre sfarsitul discursului sau, presedintele Obama a salutat intentia Chinei de a spori flexibilitatea monedei Renminbi, sustinand ca acesta ar fi un pas "extrem de important in sporirea cresterii economice globale".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Barack Obama G20, #summit g20, #Obama Europa G20 , #summit G20