G20 se reuneste, vineri, la Moscova. Ce vor discuta cele mai mari puteri?

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 11:15
1565 citiri
G20 se reuneste, vineri, la Moscova. Ce vor discuta cele mai mari puteri?

Cele mai mari 20 de economii la nivel mondial se vor reuni vineri la Moscova pentru a decide cum pot coopera pentru a relua cresterea economica, dupa ce 2012 a fost presarat cu probleme atat pentru tarile dezvoltate, cat si pentru cele emergente.

Astfel, SUA, Japonia, Germania, Franta si Marea Britanie au suferit scaderi ale PIB-ului in ultimul trimestru al anului trecut, in timp ce ritmul de crestere economica pentru China s-a redus, transmite Financial Times.

Unul din punctele principale de pe agenda va fi legat de stimulul monetar la care au recurs Japonia si SUA. In special deprecierea yenului ingrijoreaza marile economii, deoarece produsele lor devin astfel mai scumpe la export in raport cu cele japoneze.

Temerea vine mai ales din partea Europei, euro apreciindu-se, in ultima perioada, semnificativ in fata dolarului si yenului.

Comisarul european pentru economie si afaceri monetare Olli Rehn a declarat astfel in pregatirea summitului G20 ca grupul ar trebui sa se concentreze pe reforme structurale si nu pe simulare fiscala si monetara pe termen scurt, scrie Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#summit G20 2013, #summit G20 Moscova, #discutii G20, #depreciere yen, #politica monetara japonia , #summit G20